Domo Supercute

My photo
in a land of myth and a time of magic,the destiny of a kingdom rests on a shoulders of a young man.. his name ... merlin

Friday, 25 November 2011

Tudung?

Assalamualaikum everibadi..Hye korang!ape kabar?
sihat tak?hari nie aku nak share ape2 pasal tudung..ok!
*jangan layan intro aku yang entah ape tu*xp

Tudung?Tudung?Tudung?
*Wahai gadis-gadis malaya diluar sana,apakah sebab anda
memakai TUDUNG?
  .
  .
  .
  .
  .
 adakah disebabkab FASHION?
adakah disebabkan  NAK TUNJUK ALIM?
adakah disebabkan  nak tunjuk bahawa anda paling stylish?
OMG..kalau jawapan anda ya!

hello..tudung or hijab or shawl or ape2 je lah bukan  sekadar
nak tutup kpale korang or fashion or ...ape2 jelah2!!
ini semua pasal aurat la..*Saye ulangi AURAT ok*

banyak org beranggapan bahawa orang yang pakai hijab,tudung,shawl
nie KUNO?but i don't think so!
orang yang pakai  hijab or whatever it is adalah yang paling stylish!hrm..
yang tak tutup kepale tu mcm mana? style sangat ke?


*amacam?makin kiut adela..
dan ini membuktikan org 
yang pakai shawl or tudung  tidak semestinya KUNO!


ok i wanna share u a very short dialog..
. . . . . . . . . . . . . .

mak : o0o na,bpk ko dah lama tunngu kat dlm kereta tu..
         kang ade ko kna tinggal..

ana : ye!ana tengah pasang tudung nih ..

mak : ala,setakat nak g kampung tak perlu la nk pakai tudung..

 . . . . . . . . . . . . . .

hello?stakat kampung?stakat kampung?
mak macam mane ni,suruh si anak menyumbang dosa?
ayoyo,ape nak jadi ngan dunia sekarang nih!

ade org yang tak pakai tudung tapi tiba2 pakai tudung?
kalau macam tu alhamdulillah,TAPI yang peliknya knape orang akan tgur mcam nie?
*wah..alim nampak*
*lu pahal?skati gua la,dah hati gua terbukak nk tutup aurat*
hrm,ape nak jadi ngan orang zaman sekarang..ish3!

then,ade yang pakai tudung tapi pakai bju lengan pendek?
hrm..ntahla..

BUT whatever it is..tudung or shawl or ape2 jela bukan sekadar
FASHION,STYLE or ape2 jela.It's bout' aurat k..
memang kita sebagai manusia mudah melakukan kesilapan..
dan memang kita sebagai manusia mudah ambil ringan
dalam sesuatu perkara especially about aurat..

aku pun sering lalai dalam bab2 aurat nie..tapi kita
sebagai manusia hendaklah sentiasa sedar akan kesilapan kita k..!

p/s : korang jangan la marah atau terase hati..ni cuma sekadar nasihat
       bagi kita termasuk saye sendiri..okai..
       i lav ya!







life is not a matter of milestones but of moments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
orang kuat arthur_shamsiahmine.blogspot.com