Domo Supercute

My photo
in a land of myth and a time of magic,the destiny of a kingdom rests on a shoulders of a young man.. his name ... merlin

Wednesday, 21 December 2011

8 Helah Tackle Orang Pendiam

Bonjour!Salut!

Hype u all!Yeah.Doktor Cinta kini kembali.

Anda jatuh cinta dengan seorang yang pendiam?
Kompom susah kan untuk dekati diaorang?Lebih2 lagi kalau
dia tau korang menyukainya kan?Payah kan kalau si dia tak nak
layan korang?Kalau gitu korang ambek langkah maut.(bukan bunuh diri erk)
Langkah maut yang dimaksudkan,korang lah yang perlu mulakan perkenalan.
Hmm,tak tahu macam mana nak mulakan?Menacari idea untuk tegur si dia?

Takyah susah2 pike,aku ada!
Ikuti 8 helah berikut:

1.Permulaanya jangan terlalu obsesi.Mulakan dengan memberi salam pastu
   hadiahkan senyuman yang cukup ikhlas buat si dia.(Tapi takyah la nak
   tergedik-gedik buat senyuman yang menggoda k)

2.Pastu,korang tanya latar belakang si dia pada teman yang rapat dengannya
   tapi jangan sampai ketahuan k.

3.Bila sudah tahu serba sedikit pasal si dia,mudahlah untuk korang mendekatinya
   kan?Haa,First2 tu korang pura-puralah minta pertolongan daripada si dia.
   Misalnya si dia pakar bab2 IT,korang mintalah dia selesaikan masalah tersebut!

4.Keesokannya,korang jangan tegur si dia.Kalau terserampak pun cukuplah hanya
   dengan memberikan senyuman manis gitu.Tapi kalau si dia tegur korang,tegurlah balik.
   Jangan tak tegur pulak.Kang ada dicop sombong.(Itupun kalau si dia yang tegur korang)
   Lakukan selama seminggu.

5.Pada hari kelapan,barulah korang tegur si dia balik.Pastu minta si dia tolong korang sekali lagi.
   Kali ni cuba berbual-bual panjang ngn dia.Misalnya,tentang latar belakang dia,walaupun
   sebenarnya korang sudah tahu!Mmuahahah

6.Ajak si dia sekali lagi untuk makan tengahari bersama.Tapi hanya korang dan si dia.
 
7.Setelah keluar,hubungan semakin rapat kan?Tetapi,tunggu dulu.Jangan terlalu cepat
   meluahkan perasaan.Berkawanlah terlebih dahulu.Kenal hati budinya dan cuba sesuaikan
   diri dengannya.

8.Sekiranya si dia menolak pelawaan korang untuk makan bersama,sebaik-baiknya lupakan
   sahaja hasrat korang untuk menawan hatinya atau mungkin si dia dah berpunya.Tetapi,
   sekiranya si dia menerima pelawaan korang,maknanya peluang korang cerah.

Ok.Amacam puas hati?That's all yang mampu aku beri ngan korang.Tapi ingatlah bahawa
jodoh di tangan tuhan.Kalau tak berjaya.No hal.Mungkin ada orang yang lebih baik yang Allah sediakan.Harapan sentiasa ada.BTW selamat mencuba ya!



life is not a matter of milestones but of moments

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
orang kuat arthur_shamsiahmine.blogspot.com