Domo Supercute

My photo
in a land of myth and a time of magic,the destiny of a kingdom rests on a shoulders of a young man.. his name ... merlin

Sunday, 18 December 2011

Harapan Sentiasa Ada

Assalamualaikum(tak jawab dose)

Ok.Hype everibadi!How r u?
Satisfy with ur holiday?Hey,i'm watching Barbie right now.

*minah saleh mane merapu nih?
bla3

OK.Forget it!Harapan Sentiasa Ada.
Hmm.Nice title kan?Tapi entahla kalau entry ni seNICE title kan?
haha.

Dalam kehidupan ni banyak suka duka yang perlu kita tempuhi.
Dan kita juga sering tidak pernah lupa daripada berbuat dosa kan?
Bak kata orang (Nobody is Perfect) yeah *support*
Then dalam kehidupan kita ni,tidak semestinya sentiasa berjaya saje kan?
Of course la mesti ada gagal dalam sesuatu.Hidup tidak 
semestinya sentiasa bahagia ok =)
Kadang-kadang kita selalu dihina orang,dicemuh,dipulau orang sampai kita rasa
macam kita takde harapan lagi kat dunia ni kan?Betul TAK?
Ade orang yang menganggur sebab tak jumpa pekerjaan yg sesuai dgn course yang diambik.
Sehingga menyebabkan dia putus asa.

Hmm.Jangan risau.Banyakkan berdoa.Tawakal.Berusaha.
Eh,satu lagi.Jangan berhenti berharap kerana harapan sentiasa ada.
Insyallah akan ada sinar harapan.xp

Walauapapun yang menimpa kite.Janganlah berputus asa k!
Sekiranya kita gagal.Perbaikilah.Belajar daripada kesilapan k=)

Eh kejap2!aku baru perasan lah.kenape bunyi cam insaf semacam je ni erk?
Haha.Lantakla.ADA KU KESAH?
*sambung balik*

Ok.
Bercakap pasal harapan nie kan.Pernah tak korang terfikir pasal harapan terhadap
orang yang korang suka?Pernah tak?Pernah tak?
Kalau aku la,jawapannya kompom la ada.Mmuahahah!
Tak dinafikan ramai orang berharap pasal mende2 macam ni kan?
Yer.Tapi kan kadang-kadang lebih baik tidak mengharap daripada mengharap.
Takut nanti diri kita sendiri yang akan terluka.*Sokong tak?*
Tak salah kalau nak berharap ngan seseorang tapi janganla keterlaluan sangat. 
Payah tau kalau hati kita terluka.TAPI kalau dah terluka janganla berhenti berharap
ngan orang lain pulak k!Masih ada orang yang lebih baik kan?
(biar putus cinta asal jangan putus harapan)

Eh kejap2.Kali ni bunyi aku macam doktor cinta la pulak!
mmuahahah.*sambung balik*

Firman Allah S.W.T:
   Katakanlah: “Wahai hamba-hambaKu Yang telah melampaui batas terhadap diri mereka sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa; sesungguhnya Dia lah jua Yang Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.” (Surah Az-Zumar:53).

Hmm.Whatever it is,janganla berhenti berharap especially dalam mencari keberkatan
dalam kehidupan.(heh.aku kembali ke mode insaf la pulak!)
ok.Anyway.sorila kalau entry ni tak seNICE title aku.
ADA AKU KESAH.blog aku,suka hatikula.
hehe

chillabeb!





life is not a matter of milestones but of moments

2 comments:

Qadriah M Isnadi Khallid said...

wahhh. inspiring ! keep it up! btw, malulah kmk ktk ngkah muka kmk sia :3

shamsiahmine said...

ok.thanxs alot kak laila.hehe.eh
kmk lupak mok padah.sori kak laila ambik pic dr blog kitak without permission!hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
orang kuat arthur_shamsiahmine.blogspot.com